покажи или скрий панела с менютопокажи/скрий
Начало arrow Графики arrow Архив с анализи на индекса SOFIX по метода Хайкин-Аши за месец септември 2008
Архив с анализи на индекса SOFIX по метода Хайкин-Аши за месец септември 2008
Върни се обратно на първата страница с последния анализ.

Анализ на 26.09.2008 г. за индекса Sofix.
За да разберем каква е тенденцията в изменението на индекса разглеждаме последните няколко бара на графичното изображение.

Графика на индекса SOFIX по метода  Хайкин Аши

Пети бар е червен с умерено тяло и голяма горна сянка, което показва слаб низходящ тренд. Четвърти бар е зелен с малко тяло и голяма долна сянка, което показва изменчив тренд с тенденция към плосък. Трети бар е зелен с малко тяло и голяма долна сянка, което показва изменчив тренд с тенденция към плосък. Втори бар е зелен с малко тяло и голяма долна сянка, което показва изменчив тренд с тенденция към плосък. Първи бар е червен с умерено тяло и малка горна сянка, което показва силен низходящ тренд.
В заключение ще отбележим, че общата тендеция показана от баровете е за плосък тренд с тенденция на слабо низходящ тренд.
Нанасяме линиите на Фибоначи, като за база избираме последното по-голямо движение, а именно това между нивата отбелязани като Local Min и Local Max (за нивото на Local Max виж предишните графики). Виждаме, че низходящ тренд, с който мечките атакуваха линията на подкрепа New Fibo Supp беше спрян от биковете и се получи отскок от тази линия. Лекото движение нагоре не можа да достигне до линията New Fibo Resist и да се получи отскок от нея, за да твърдим, че тя е наистина линия на съпротива. Движението на стойността на индекса в момента е между линията на съпротива (New Fibo Supp 161.8 %) на ниво около 800 и линията на съпротива (New Fibo Resist 138.2 %) на ниво около 870. Това е потвърждаващ сигнал излъчен от баровете, че тренда е плосък.
Трендът ще продължи в хоризонтална посока с тенденция към умерено низходяща. За следващите дни очакваме нова атака на линията на съпротива (New Fibo Supp), за което съдим от последния бар. Дали линията New Fibo Supp ще се превърне в действителна линия на подкрепа или ще бъде пробита ще видим след няколко дни.
За линиите на Фибоначи прочетете повече в края на анализа “Линии на Фибоначи”.

Извод на 19.09.2008 за движението на индекса Sofix:

Трендът като цяло е плосък с тенденция към леко низходящ. Състоянието на пазара показва излизане от силния песимизъм, който беше обхванал инвеститорите. За състояние на оптимизъм е още рано да се говори. Условията са благоприятни за откриване както на къси така и на дълги спекулативни позиции. Възможно е след голямото падане на цените, дължащо се на паниката на пазара някои институционални инвеститори да се възползват от ниските цени за да попълнят портфейла си. На пазара вече има подценени акции, но страхът от загуби принуждава инвеститорите да бъдат по-предпазливи. Затова трябва да имаме готовност за бързо закриване на спекулативните позиции. Тези акции, които показват тренд надолу ще получат допълнителна подкрепа при откриване на къси позиции. Съществува умерен риск за откривана на дълги позиции, защото те ще получат слаба подкрепа.

При положение, че на БФБ вече могат да се откриват къси позиции, според плана на инвеститора (money managment), в момента има възможност да се реализира следния сценарий подредени по степен на риска:
- Да се закупят акции с дългосрочна цел, за да се използват ниските цени и да се очаква, че в един бъдещ момент цените ще започнат да се покачват, за да се реализира печалба. За целта са необходими силни фундаментални показатели.
- Могат да се откриват спекулативни дълги позиции за дружества, които показват възходящ тренд. Рискът е умерено голям и могат да се очакват известни печалби.
- Да се открият къси спекулативни позиции за дружества с низходящ тренд.
- Да се инвестира в алтенативни инструменти като банкови депозити, облигации или държавни ценни книжа с нисък доход, но и нисък риск, докато се изчаква тренда на индексите да се промени в положителна посока.

ta.vhod2.com


 

Очaкаваме вашето мнение, препоръки и предложения за този сайт!
Забравена парола

Реклама

Заповядайте в новооткритото студио за масажи Wonder Spa!
Предлагаме на вашето внимание комплекс от: класически, медицински и антицелулитен (за дамите) масажи, съчетания с аромотерапия, медотерапия и релаксиращи техники, масаж на ходила.
Провежда курсове за масажисти (диплома легализирана от МОН).
Стара Загора, Дом на строителя етаж 11.
Людмил Лазаров 0898566138
Ако желаете да рекламирате на този сайт моля пишете ни на адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
уеб дизайн : beweb.bg хостинг от : vhod2.com