покажи или скрий панела с менютопокажи/скрий
Начало arrow Стратегии за инвестиране
Стратегии за инвестиране
Стратегия за инвестиране TwoEMAandMACD
Всички инвеститори знаят, че високите доходи, които могат да се получат на фондовите пазари са свързани и с по-висок риск. Затова те използват различни индикатори за да управляват риска, който съзнателно са поели за да получат по-висок доход. Различните индикатори обаче, дават различна информация за пазара. Понякога тази информация може да се окаже и противоречива. Следователно трябва да съчетаем няколко индикатора за да получим възможно най-точната и най-бързата информация за пазара. Чрез съчетаване на няколко индикатора в една система ние формираме нашата стратегия.
Стратегията представлява съвокупност от условия, при изпълнението, на които една сделка се открива и съответно условията, при изпълнението, на които същата сделка се закрива. Условията, при които се открива една сделка могат да са едни и същи, но могат и да са различни в зависимост от това, дали сделката е дълга или къса. Условията обаче при, които една сделка се открива са най-често различни от тези, при която се закрива. Когато откриваме една сделка, ние трябва да сме сигурни в посоката на тренда и затова използваме най-често два индикатора – единия като основен, а другия като потвърждаващ. Когато закриваме сделката с оглед да се предпазим от загуби и за да намалим риска затваряме дори само когато единия индикатор покаже промяна в тренда. Печеливши са тези стратегии, които помагат на инвеститора да открива и закрива сделки в най-подходящия момент на най-добрата цена.
Продължава...
 
Стратегия Хайкин-Аши
Техниката „Хайкин-Аши” е създадена преди повече от 20 годдини, но едва напоследък придобива популярност и се оформя като стратегия за инвестиране на фондовите пазари. Ще използваме препоръките на дваме известни консултанти за описание на тази стратегия.
Джастин Куппер има дълголетен опит в търговията на финансовите пазари. Днес той е сътрудник на компанията "Accelerized New Media", която е собственник на порталите  "SECFilings.com", "ExecutiveDisclosure.com" и други.
Ричард Ли е валутен стратег в компанията  "Forex Capital Markets LLC". Той редовно публикува своите коментарии в сайтове "DailyFX" и "Bloomberg. Ричард Ли има огромен опит в търговията на валутните, опционните и фючерсни пазари.
Продължава...
 
Инвестиционен портфейл tavhod2.com
1. Избор на дружества за формиране на инвестиционен портфейл.
2. Дружества включени във виртуалния инвестиционен портфейл.
3. Кратък коментар по управлението на виртуалния инвестиционен портфейл.
4. Преминаване към  реални анализи и инвестиции.
5. Резултати от управлението на всяко дружество.
6. Резултат от управлението на виртуалния инвестиционния портфейл.

За да се минимизира риска при инвестиции на фондовата борса се извършва диверсификация (разпределение) на портфейла. Инвестиционният портфейл или порт фолиото трябва да съдържа акции от различни дружества по възможност от различни отрасли. Обикновено, инвеститорите съставят две листи с дружества.
Продължава...
 
Упражнения за Технически анализ
Упражнения

Уважаеми читатели,
Предлагаме на Вашето внимание да направите самостоятелно технически анализ за периода на изминалата седмица. Вие може да изберете всяко едно от дружествата на нашия портфейл. След този анализ вие трябва да вземете едно от трите възможни инвестиционни решения:
1. Да закриете вече отворените позиции ако има такива.
2. Да изчакате ако няма валидни търговски сигнали.
3. Да откриете нови позиции, ако считате, че има валидни търговски сигнали за това.
Нашият нвестиционен портфейл се състои от 8 дружества. Към датата, на която ги избирахме 01.01.2008 г те принадлежаха към индекса SOFIX с изключение на дружество Албена Инвест Холдиг, вместо дружество Албена-АД. Основните критерии по които ги избирахме бяха ликвидност, стабилност и доходност. С течение на времето за различните дружества тези параметри се променят и един динамичен портфейл предполага, изключване на някои от тях и включване на други. Не е задължително и броя им да бъде 8, а толкова колкото самия инвеститор реши за да диверсифицира риска. Ние засега ще поддържаме именно този портфейл за да не затрудняваме читателите с по-малъл опит в техническия анализ от една страна, а от друга все пак нашата цел е да се научим да правим добри анализи.
Продължава...
 

Очaкаваме вашето мнение, препоръки и предложения за този сайт!
Забравена парола

Реклама

Заповядайте в новооткритото студио за масажи Wonder Spa!
Предлагаме на вашето внимание комплекс от: класически, медицински и антицелулитен (за дамите) масажи, съчетания с аромотерапия, медотерапия и релаксиращи техники, масаж на ходила.
Провежда курсове за масажисти (диплома легализирана от МОН).
Стара Загора, Дом на строителя етаж 11.
Людмил Лазаров 0898566138
Ако желаете да рекламирате на този сайт моля пишете ни на адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
уеб дизайн : beweb.bg хостинг от : vhod2.com