покажи или скрий панела с менютопокажи/скрий
Начало arrow Свободни теми
Свободни теми
Как да инвестираме в акции и да печелим от търговията с тях.
Създадена на 16.11.2008 г.
Последна редакция на 09.12.2008 г.

Статията е предназначена за широк кръг читатели, посещаващи социалните мрежи
.

Някои прости математически изчисления дават възможност на всеки инвеститор изгодно да купува и продава акции, както и други ценни книжа. Трябва да знаем, че преди да започнем да търгуваме с акции ще са ни необходими минимални знания, опит и умения в тази област. Тези познания могат да се придобият лесно и бързо в мрежата Интернет.
Ще разгледаме една идея как можем да инвестираме и сами да управляваме нашите спестявания, без да е необходимо да завършваме образование по финансов инженеринг. Прочетете цялата статия, за да се убедите, че да повишите финансовите си познанията не е никак сложно.
Продължава...
 
Преди да започнем да търгуваме. Част 3.
Първи стъпки в практиката.

06.12.2008 г.

Първото ни запознанство с Театъра започва от закачалката във фоайето.

В една от предишните статии „Можем ли да прогнозираме индекса Sofix ”  коментирахме факта, че финансовите пазари почти винаги се повтарят по форма и почти никога по съдържание. Нивата, при които тенденцията в движението на цените се обръща в противоположна посока са част от съдържанието на финансовите пазари. Следователно нивата на ценовите върхове и долове ще се прогнозират много трудно, което не означава, че печалбите на финансовите пазари са невъзможни.
Продължава...
 
Преди да започнем да търгуваме. Част 2.
Преминаване от теория към практика.

04.12.2008 г.

Бях чул някой да казва:
Животът е труден, но не е невъзможен!
И понеже тази мисъл ми хареса съм я запомнил.

В част 1 на тази серия от статии вече споменахме, че има издадени много книги от знаменити автори, които предлагат на своите читатели впечатляващи познания по Техническия анализ и особеностите при търговията с валута и ценни книжа на международните финансови пазари. Има обаче, една подробност, на която тези знаещи, можещи и с голям опит търговци не обръщат достатъчно внимание.
Продължава...
 
Преди да започнем да търгуваме. Част 1.
Основната причина за лошите резултати в търговската ни дейност са грешките, които допускаме волно или неволно.

02.12.2008 г.

Микеланджело ди Лудовико Буонароти Симони, смятан за един от тримата титани на Ренесансовото изкуство е италиански художник, скулптор, поет и архитект, който разказва за себе си:
Когато бях млад аз дялах камъка докато фигурата, която исках да пресъздам ставаше все по-добра и по-съвършена. Когато натрупах опит, аз започнах да съзирам в камъка образа, който исках да пресъздам и после отстранявах излишното.

Интерпретацията на тези мисли в битов план и нашата търговска дейност имат голямо сходство.
Продължава...
 
Особености в търговията на Българска фондова борса.
27.10.2008 г.

Всеки от нас купува стоки, заради ползата, която получава от тях. Ползата, която получаваме от тези стоки, количествено се измерва с потребителната им стойност. Потребителната стойност на една акция се състои в това, че тя носи доход на своя собственик. Когато едно предприятие работи добре, в резултат на неговата стопанска дейност в края на отчетния период се получава печалба, част от която собствениците си разпределят под формата на дивидент. Останалата част се реинвестира в разширяване на производството с оглед увеличаване на печалбите в бъдещи периоди. В този случай, акционерите получават допълнителна печалба от курсовата разлика, защото са се  увеличили активите на дружеството, а заедно с това и неговата капитализация.
Продължава...
 
Можем ли да прогнозираме индекса Sofix.
29.09.2008 г.

Вероятно мнозина са чували анекдота за добрата и лошата новина. На финасовите пазари той се разказва в следния вариант:
« Има две новини – лоша и хубава. Лошата е, че финасовите пазари не могат да се прогнозират. Хубавата е, че за да се спечелят пари това не е необходимо.»
Брюс Бебкоб

Този анекдот се разказва между противниците и тези, които подкрепят теорията за ефективния пазар. Първите твърдят, че цените са случаийни и следователно да се печели на пазара от прогнози е невъзможно. Вторите твърдят, че цените са прогнозируеми и това позволява да се извлекат печалби от поведението на пазара.
Продължава...
 
Механичната търговска система – мит или реалност
25.09.2008 г.

Все повече електронни търговски платформи притежават вградени програми, които търгуват автоматично на международните финансови пазари по определен алгоритъм. Търговската платформа се свързва чрез Интернет със сървъра на съответния брокер и сама без намесата на оператор (инвеститора) изпраща ордери за покупка и продажба. Тези ордери се генерират автоматично от програмата, когато настъпят условията описани в алгоритъма заложен в нея. Електронни платформи за търговия са разпространени и използват от инвеститорите най-много на Форекс (Forex) пазара. Въпреки, че все още не е създадена идеалната програма, която да гарантира при всички случаи богатство на своя притежател, интереса от страна на инвеститорите към тях непрекъснато нараства. Това се дължи на факта, че алгоритмите непрекъснато се усъвършенстват и като се прибави огромната изчислителна мощ на съвременните компютри тези програми наречени още „Експерт” показват впечатляващи резултати.
Продължава...
 

Очaкаваме вашето мнение, препоръки и предложения за този сайт!
Забравена парола

Реклама

Заповядайте в новооткритото студио за масажи Wonder Spa!
Предлагаме на вашето внимание комплекс от: класически, медицински и антицелулитен (за дамите) масажи, съчетания с аромотерапия, медотерапия и релаксиращи техники, масаж на ходила.
Провежда курсове за масажисти (диплома легализирана от МОН).
Стара Загора, Дом на строителя етаж 11.
Людмил Лазаров 0898566138
Ако желаете да рекламирате на този сайт моля пишете ни на адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
уеб дизайн : beweb.bg хостинг от : vhod2.com