покажи или скрий панела с менютопокажи/скрий
Начало arrow Програма Meta Trader 4
Програма Meta Trader 4
Програмата Meta Trader 4 e предназначена за напреднали търговци и професионалисти. Тя е значително по-сложна, но с много големи възможности за Технически анализ, конструиране на собствени индикатори и търговски системи, тестване на търговските системи както и способност за автоматична търговия без намесата на търговеца.
Забележка: Последната характеристика не се отнася за БФБ.

1. Инсталиране на програмата Meta Trader 4.

1.1 Свалете и инсталирайте програмата Meta Trader 4, по обикновения начин, като  исползвате връзката към един от най-големите брокери “alpari” . В отворения сайт кликнете върху линка „Открыть демо-счет и поторговать виртуальными деньгами по настоящим котировкам. “ Програмата е напълно безплатна. Ако английският език е по-разбираем за вас използвайте връзката към сайта му на този език.  В отворения сайт кликнете върху линка Open a demo-account and make transactions at real quotes.

1.2. Прочетете внимателно «Упътване за работа с програмата  Meta Trader 4 »  на български език. Пълното описание на програмата на английски език се намира в самата програма в меню >>Help >> Help Topics (F 1).
По принцип тази програма е предназначена за търговия на международните финансови пазари, но тъй като тя има възможност за импортиране на външни данни може да се използва и за Технически анализ на всякакъв вид финансови инструменти включително и за акции на БФБ. Единственното условие е да притежаваме файлове с ценови поредици в подходящ формат за ипортиране в програмата.

2. Сваляне (Download) на данни за дружества търгувани на БФБ.

Свалете данни (файлове с ценови поредици) за съответното дружество на БФБ (name_bsemql_yymmdd.csv)
предназначени за импортиране в програмата Meta Trader от този сайт от раздела (линк) Данни. Например за Албена Инвест Холдинг файла е albenaih_bsemql_081024.rar. Не забравяме да го преобразуваме в albenaih_bsemql_081024.csv

3. Импортиране на данни в програмата Meta Trader 4 за желаните акции от БФБ.

3.1 Импортирайте свалените данни в програмата  Meta Trader 4 за желаните акции от БФБ като използвате съответните файловете с име: name_bsemql_yymmdd.csv.
За целта отворете програмата Meta Trader 4 и използвайте връзката Tools (Сервиз)>>History Center (Архив котировок). Ще се покаже таблото “Hystory Center”.
-    Изберете един от съществуващите инструменти, например >>Forex 2>>GBPCHF и го активирайте, като щракнете 2 пъти с мишката върху иконата.
-    Изберете временен интервал (тймфрейм) >>Daily(D1) и го активирайте, като щракнете 2 пъти с мишката върху иконата.
-    Тъй като ще работим в Off_line режим изключете временно връзката към Интернет за да сме сигурни, че няма да влязат чужди данни в нашата ценова поредица. Изтрийте ненужните данни, ако има такива. Това са данните след последната дата на вашия файл. Например, ако вашата последна дата е 24.10.2008, всички данни след тази дата в таблицата трябва да се изтрият, защото вашият файл ще препокрие данните само до тази дата.
-    Натиснете бутона “Import”, за да се покаже таблото “Import”.
-    В таблото “Import” маркирайте бокса “Volume”, за да излязат коректно обемите. След това натиснете бутона Browse и намерете вашия файл. Изберете го и натиснете бутона “Open”. В таблицата на таблото “Import”  ще се появят вашите данни от файла.
-    Натиснете бутона “OK” на таблото “Import”.
-    Натиснете бутона “Close” на таблото “Hystory Center”.
-    Отворете менюто >> File>>Open Offline и го активирайте. Ще се покаже таблото „Open Offline Chart”.
-    Намерете вашият файл и го активирайте. В прозореца с графиките ще се покажат данните от вашия файл в графичен вид.
-    Използвайте инструментите на програмата Meta Trader 4 за да извършите технически анализ на вашия файл.

3.2 Опитайте да приложите тези технически индикатори, които познавате и да пресметнете по цени на затваряне какъв ще е ефектът от една виртуална търговия на база исторически цени.
 
Коментари
Само регистрираните могат да коментират!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Очaкаваме вашето мнение, препоръки и предложения за този сайт!
Забравена парола

Реклама

Заповядайте в новооткритото студио за масажи Wonder Spa!
Предлагаме на вашето внимание комплекс от: класически, медицински и антицелулитен (за дамите) масажи, съчетания с аромотерапия, медотерапия и релаксиращи техники, масаж на ходила.
Провежда курсове за масажисти (диплома легализирана от МОН).
Стара Загора, Дом на строителя етаж 11.
Людмил Лазаров 0898566138
Ако желаете да рекламирате на този сайт моля пишете ни на адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
уеб дизайн : beweb.bg хостинг от : vhod2.com