покажи или скрий панела с менютопокажи/скрий
Начало arrow Каква информация е нужна за целите на Техническия анализ
Каква информация е нужна за целите на Техническия анализ
За целите на техническия анализ е необходима информация за стойността на цените в поредица от равни интервали за съответния времеви прозорец както следва:

     Date  |  Time  |  Open  |  High  |  Low  |  Close  |  Volume

1.
2.
3.
.
.
N

Това са така наречените исторически цени, въз основа на които програмата автоматично изчертава графиките и техническите индикатори. Тези данни са оформени във вид на файл в текстови формат или по-често използвания (.csv) формат. Набавянето на тези данни става по 2 начина:
- програмата се свързва автоматично към съответния сървър и данните се доставят в режим на реално време автоматично.
- потребителя исползва архив отнякъде и после импортира тези данни в програмата.
По принцип друга информация не е необходима.
Нещо повече, днес концепцията за необходимост от колкото се може повече информация диаметрално се преразглежда. Внушавайки на инвеститорите, че информацията е жизненено важна за една успешна търговия, ловки маниполатори засипват своите клиенти с потоци от най-различна информация. Днес цената на информацията е паднала рязко, защото нейната цена е толкова по-ниска, колкото повече са посредниците за разлика от стоковите пазари, където е обратното. Доколко тази информация е важна и доколко помага на инвеститорите за вземане на правилно решение не е ясно. Ясно е обаче, че големия обем разнообразна информация от пазарите, от отчетите на огромния брой дружества, макроикономически данни, различни изказвания на водещи личности и т. н. силно затруднява не само прочитането и, но и нейното осмисляне, асимилиране и подреждане от отделния инвеститор. Днес вече се говори за предпазване от информационно претоварване.
Специалистите използващи методите на техничеакия анализ не си губята времето да прочетат огромния обем информация или да изразходват най-ценния ресурс – ресурса на своя ум за да я обработят. Те изчакват информацията да бъде прочетена и  асимилирана от инвеститорите, да започне нейната реализация на пазара и формиране на съответните групи – меча и бича. След като индикаторите покажат коя група е в процес на ръстеж и коя губи привърженици опитните търговци отварят съответната позиция.
Коментари
Само регистрираните могат да коментират!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Очaкаваме вашето мнение, препоръки и предложения за този сайт!
Забравена парола

Реклама

Заповядайте в новооткритото студио за масажи Wonder Spa!
Предлагаме на вашето внимание комплекс от: класически, медицински и антицелулитен (за дамите) масажи, съчетания с аромотерапия, медотерапия и релаксиращи техники, масаж на ходила.
Провежда курсове за масажисти (диплома легализирана от МОН).
Стара Загора, Дом на строителя етаж 11.
Людмил Лазаров 0898566138
Ако желаете да рекламирате на този сайт моля пишете ни на адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
уеб дизайн : beweb.bg хостинг от : vhod2.com