покажи или скрий панела с менютопокажи/скрий
Начало arrow Кои са най-популярните технически индикатори
Кои са най-популярните технически индикатори
В момента са известни няколко десетки технически индикатора. Всеки един от тях измерва нещо специфично за пазара и тези негови характеристики трябва много добре да се познават. Индикаторите се разделят на три групи: трендови, осцилатори и неутрални. Това разделение е приблизително и някои индикатори могат да се поставят в една или друга група. Важно е да се знае, че могат да се допуснат значителни грешки, ако се използват осцилатори по време на тренд и индикатори за тренд, когато тренда е в диапазон (канал). Най-често използваните индикатори за тренд са : Плъзгащи се средни MA (Moving Average), MACD (Принципа на сближаване/раздалечаване на средния курс ), MACD-хистограма, Системата на направление (Directional System).
 Осцилаторите помагат да се определи точката на обръщане. Към тях се отнасят Стохастиката (Stochastic), Скорост на изменение (Rate of Change), Моментът (Momentum), Индекс на относителната сила (RSI), Индекс на стоковия канал (ССI) и други. Осцилаторите са синхронни  или изпреварващи индикатори  и често се променят по-рано от цените.
За идикаторите трябва да се знае, че ако се използват много на брой различни индикатори по едно и също време върху графиката, могат да се получат нееднозначни и противоречиви сигнали. Ето защо по-добре е да се използват само няколко индикатора, но те трябва отлично да се познават -какво измерват и какви сигнали излъчват.
Коментари
Само регистрираните могат да коментират!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Очaкаваме вашето мнение, препоръки и предложения за този сайт!
Забравена парола

Реклама

Заповядайте в новооткритото студио за масажи Wonder Spa!
Предлагаме на вашето внимание комплекс от: класически, медицински и антицелулитен (за дамите) масажи, съчетания с аромотерапия, медотерапия и релаксиращи техники, масаж на ходила.
Провежда курсове за масажисти (диплома легализирана от МОН).
Стара Загора, Дом на строителя етаж 11.
Людмил Лазаров 0898566138
Ако желаете да рекламирате на този сайт моля пишете ни на адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
уеб дизайн : beweb.bg хостинг от : vhod2.com