покажи или скрий панела с менютопокажи/скрий
Начало arrow Въпроси и отговори
Въпроси и отговори
Кои са най-популярните технически индикатори
В момента са известни няколко десетки технически индикатора. Всеки един от тях измерва нещо специфично за пазара и тези негови характеристики трябва много добре да се познават. Индикаторите се разделят на три групи: трендови, осцилатори и неутрални. Това разделение е приблизително и някои индикатори могат да се поставят в една или друга група. Важно е да се знае, че могат да се допуснат значителни грешки, ако се използват осцилатори по време на тренд и индикатори за тренд, когато тренда е в диапазон (канал).
Продължава...
 
Какво представляват Техническите индикатори
Техническите индикатори се изчертават най-често във вид на линии в прозореца на цените или в допълнителен прозорец. Тези индикатори, които имат близки стойности до тези на цените се изчертават в прозореца на цените, а останалите в допълнителен прозорец съобразен с мащаба на стойностите им.
Продължава...
 
Каква информация е нужна за целите на Техническия анализ
За целите на техническия анализ е необходима информация за стойността на цените в поредица от равни интервали за съответния времеви прозорец както следва:

     Date  |  Time  |  Open  |  High  |  Low  |  Close  |  Volume

1.
2.
3.
.
.
N

Това са така наречените исторически цени, въз основа на които програмата автоматично изчертава графиките и техническите индикатори. Тези данни са оформени във вид на файл в текстови формат или по-често използвания (.csv) формат.
Продължава...
 
Могат ли финансовите пазари да се прогнозират с методите на Техническия анализ
Да. По принцип могат. В основата на  Техническия анализ стои концепцията за груповото поведение на инвеститорите, открита от Ле Бон преди много години. Тя се състои във факта, че ако имаме известен брой инвеститори не обединени в група, тяхното поведение е трудно определимо, но когато те са обединени в група поведението им може да се определи с достатъчно висока точност. След като инвеститорите са били обсипани с поредица от информационни шокове от медиите и  след обработката на тези шокове  от всеки инвеститор според неговия собствен начин на мислене, се формират очаквания за принадлежност или към групата на биковете (очакващи повишение на цените) или към групата на мечките (очакващи понижение на цените). Логично е да се предположи, че всеки инвеститор ще сключи сделки съгласно своите очаквания.
Продължава...
 
Какво означава да се прогнозират финансовите пазари
Kогато става въпрос за финансовите пазари, понятието „прогнозиране”, е твърде нееднозначно, условно и доста разтегливо. Различните автори и инвеститори го интерпретират по свой, доста различен начин. Тази интерпретация варира от изискването една прогноза едва ли не да съдържа списък с цените за утре, за другия ден, за след седмица и т. н.  докато по-умерените изисквания към „прогнозите” е да се определи дали цените ще се повишат или понижат след определен интервал от време.
Продължава...
 

Очaкаваме вашето мнение, препоръки и предложения за този сайт!








Забравена парола

Реклама

Заповядайте в новооткритото студио за масажи Wonder Spa!
Предлагаме на вашето внимание комплекс от: класически, медицински и антицелулитен (за дамите) масажи, съчетания с аромотерапия, медотерапия и релаксиращи техники, масаж на ходила.
Провежда курсове за масажисти (диплома легализирана от МОН).
Стара Загора, Дом на строителя етаж 11.
Людмил Лазаров 0898566138
Ако желаете да рекламирате на този сайт моля пишете ни на адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
уеб дизайн : beweb.bg хостинг от : vhod2.com