покажи или скрий панела с менютопокажи/скрий
Начало arrow Графики arrow Технически анализ на Индекса Sofix (SOFIX) по метода Хайкин-Аши
Технически анализ на Индекса Sofix (SOFIX) по метода Хайкин-Аши
Важната информация, която дават индексите, мотивира инвеститорите да прилагат различни техники за да прогнозират движението им. За да анализираме движението на стойността на индекса SOFIX на Българска фондова борса ще използваме стратегията Хайкин-Аши. Описанието на графиката и възможностите за използване на индикатора Хайкин-Аши са дадени в края на анализа.

Анализ на 23.01.2009 г. за индекса Sofix.

В резултат на финансовата криза, голяма част от инвеститорите се отдръпнаха от пазара на ценни книжа и ликвидността на фондовата борса силно намаля. Следователно груповото поведение на инвеститорите, което е в основата на техническия анализ не води до образуване и самоподдържане движението на цените в определена посока. Налице е дългосрочен плосък тренд без ясни сигнали за влизане и излизане от пазара. Риска от загуби при сключване на сделки се увеличава много и поради тази причина е добре да сме извън пазара докато ликвидността се подобри.

Графика на индекса SOFIX по метода  Хайкин Аши

Извод на 23.01.2009 за движението на индекса Sofix:
Поради много ниските обеми на търговия индикаторите не дават достоверна информация дали инвеститорите имат намерение да се обвържат с определени позиции.

0писанието на графиката и възможностите за използване на индикатора Хайкин-Аши.

Линии на Фибоначи.

Забележка:
Направения анализ не е препоръка за купуване или продаване на определени акции.
Той има за цел да покаже на читателите как биха могли на практика да използват Техническия анализ за активно управление на инвестиционен портфейл от ценни книжа с оглед повишаване на печалбите.

ta.vhod2.com


 

Очaкаваме вашето мнение, препоръки и предложения за този сайт!
Забравена парола

Реклама

Заповядайте в новооткритото студио за масажи Wonder Spa!
Предлагаме на вашето внимание комплекс от: класически, медицински и антицелулитен (за дамите) масажи, съчетания с аромотерапия, медотерапия и релаксиращи техники, масаж на ходила.
Провежда курсове за масажисти (диплома легализирана от МОН).
Стара Загора, Дом на строителя етаж 11.
Людмил Лазаров 0898566138
Ако желаете да рекламирате на този сайт моля пишете ни на адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
уеб дизайн : beweb.bg хостинг от : vhod2.com