покажи или скрий панела с менютопокажи/скрий
Начало arrow Какво означава да се прогнозират финансовите пазари
Какво означава да се прогнозират финансовите пазари
Kогато става въпрос за финансовите пазари, понятието „прогнозиране”, е твърде нееднозначно, условно и доста разтегливо. Различните автори и инвеститори го интерпретират по свой, доста различен начин. Тази интерпретация варира от изискването една прогноза едва ли не да съдържа списък с цените за утре, за другия ден, за след седмица и т. н.  докато по-умерените изисквания към „прогнозите” е да се определи дали цените ще се повишат или понижат след определен интервал от време.
Ние считаме, че всяка прогноза свързана с бъдещото определяне на цените не може да бъде достатъчно точна с оглед извършването на печеливша търговска дейност. Причина за това са следните факти:
-    съвременните и модерни комуникационни системи, както и добре развитите медии буквално заливат инвеститорите с огромна по обем информация, съдържаща така наречените „информационни шокове”, както положителни така и отрицателни.
-    нееднозначната интерпретация на тези „информационни шокове” от инвеститорите.
-    специфичния начин на мислене и действие на всеки отделен инвеститор.
Следователно причинно следствената връзка не е достатъчно силна за да се „отгатне” как ще реагират инвеститорите и  какви ще са цените утре, в други ден, след седмица и т. н.  
Под понятието „прогнозиране” ние ще разбираме определянето с достатъчно висока  точност каква е тенденцията днес и да отворим позиции съгласно нея – ако тенденцията е към покачване да отворим дълги позиции, ако тенденцията е към понижение да отворим къси позиции, ако е нееднозначна да изчакаме. Ако тенденцията утре е същата и нашите позиции остават същите, ако тенденцията се промени и ние променяме нашите позиции. С други думи, умението да се прогнозират финансовите пазари означава своевременно да следваме изменението на посоката на пазара. Ключът в тази дефиниция е понятието „своевременно” – опитните инвеститори използват различни техники за да регистрират промените, когато са започнали, а неопитните обикновено регистрират промените със закъснение, т. е. когато те са вече факт.
Коментари
Само регистрираните могат да коментират!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Очaкаваме вашето мнение, препоръки и предложения за този сайт!
Забравена парола

Реклама

Заповядайте в новооткритото студио за масажи Wonder Spa!
Предлагаме на вашето внимание комплекс от: класически, медицински и антицелулитен (за дамите) масажи, съчетания с аромотерапия, медотерапия и релаксиращи техники, масаж на ходила.
Провежда курсове за масажисти (диплома легализирана от МОН).
Стара Загора, Дом на строителя етаж 11.
Людмил Лазаров 0898566138
Ако желаете да рекламирате на този сайт моля пишете ни на адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
уеб дизайн : beweb.bg хостинг от : vhod2.com