покажи или скрий панела с менютопокажи/скрий
Начало arrow Могат ли финансовите пазари да се прогнозират с методите на Техническия анализ
Могат ли финансовите пазари да се прогнозират с методите на Техническия анализ
Да. По принцип могат. В основата на  Техническия анализ стои концепцията за груповото поведение на инвеститорите, открита от Ле Бон преди много години. Тя се състои във факта, че ако имаме известен брой инвеститори не обединени в група, тяхното поведение е трудно определимо, но когато те са обединени в група поведението им може да се определи с достатъчно висока точност. След като инвеститорите са били обсипани с поредица от информационни шокове от медиите и  след обработката на тези шокове  от всеки инвеститор според неговия собствен начин на мислене, се формират очаквания за принадлежност или към групата на биковете (очакващи повишение на цените) или към групата на мечките (очакващи понижение на цените). Логично е да се предположи, че всеки инвеститор ще сключи сделки съгласно своите очаквания. Единствено пазара е този, който може да преброи колко са мечките, колко са биковете и да каже коя група е по-силна в момента. Именно тази информация се стремят да уловят техническите индикатори и по-точно кога едната група набира сили за сметка на другата.
Разбира се няма индикатор, който в 100% от случаите да дава вярна и еднозначна информация и вероятно няма да бъде измислен такъв. Изчислено е, че за осъществяване на печеливша търговия е достатъчно между 55% и 60% от сделките да са печеливши. Умелото използване както на класическите, така и на съвременните технически индикатори дава възможност тази вече значително по-лека задача да бъде успешно решена.
Очакванията, че с помощта на Техническия анализ могат да се отгатнат къде ще бъдат цените след известно време са нереални. Но очакванията, че с помощта на техническите индикатори могат да се регистрират своевременно промените в движението на цените с определена точност и да се извършва печеливша търговия са реални и възможни. Под печеливша търговия се разбира, не всяка сделка да е печеливша, а крайния резултат от няколко сделки да е печеливш.
Коментари
Само регистрираните могат да коментират!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Очaкаваме вашето мнение, препоръки и предложения за този сайт!
Забравена парола

Реклама

Заповядайте в новооткритото студио за масажи Wonder Spa!
Предлагаме на вашето внимание комплекс от: класически, медицински и антицелулитен (за дамите) масажи, съчетания с аромотерапия, медотерапия и релаксиращи техники, масаж на ходила.
Провежда курсове за масажисти (диплома легализирана от МОН).
Стара Загора, Дом на строителя етаж 11.
Людмил Лазаров 0898566138
Ако желаете да рекламирате на този сайт моля пишете ни на адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
уеб дизайн : beweb.bg хостинг от : vhod2.com