покажи или скрий панела с менютопокажи/скрий
Начало arrow Графики arrow Технически анализ на Индекса Sofix (SOFIX)
Технически анализ на Индекса Sofix (SOFIX)
Анализ на 23.01.2009г.
Индексите, които се изчисляват за определена фондова борса дават важна информация за среднопретегленото движение на цените на акциите, както и за търговската активност на инвеститорите. Ако борсовия индекс расте това означава, че инвеститорите са оптимистично настроени и обратно, ако борсовия индекс намалява това означава, че инвеститорите са песимистично настроени. Резултатите от сравнението на движението на цените за определена акция и борсовия индекс не би следвало да се пренебрегнат. Ако борсовия индекс расте и цената на акцията расте, особенно ако цената на акцията расте с по-високи темпове, това означава че инвестицията в тази акция с голяма вероятност ще е печеливша, защото инвеститорите са оптимистично настроени по принцип и това ще се отрази благоприятно в бъдещето движение на цените. Ако борсовия индекс намалява, а цената на акцията расте, това показава, че инвестицията в тази акция е с малка вероятност за печалба, защото инвеститорите са песимистично настроени по принцип и това ще се отрази негативно спрямо бъдещето движение на цените. Разбира се индексите дават и много друга специфична информация.
На графика е показано движението на стойността на индекса, като върху него са наложени индикаторите от известната търговска система на Bill Williams.

Графика на индекса от БФБ SOFIX  по метода на Bill Wiilliams

Друга интересна възможност е да се инвестира в самия индекс, нещо което според ръководството на Българска фондова борса ще се въведе съвсем скоро и у нас. Тези инвестиции са много популярни на големите фондови борси защото позволяват една много добра диверсификация на риска от една страна и едни умерени и даже добри доходи, когато борсата е във възход.

Стратегия на Bill Williams.
Стратегията на Bill Williams е основана на известната теория, разработена от него и наречена „Теория на хаоса”. Тази система дава много добти резултати на фондовите пазари, които са с по-малка динамика, но резултатите от нея когато се прилага на валутните пазари не са добри. Твърди се, че тази системе има същественни корекци за прилагане на валутни пазари, но на нас не ние известно авторът да ги е публикувал някъде.
В търговската система на Бил Уимляс, наречена още "Алигатор" влизат няколко технически индикатори по-важните от които са: Alligator, Fractals, Awesome Oscilator, Accelerator Oscilator и Gator Oscilator.
Повече информация и описание за тази система на търговия очаквайте в следващите ни публикации.

Забележка:
Направения анализ не е препоръка за купуване или продаване на определени акции.
Той има за цел да покаже на читателите как биха могли на практика да използват Техническия анализ за активно управление на инвестиционен портфейл от ценни книжа за повишаване на печалбите.

ta.vhod2.com


Графика на индекса от БФБ SOFIX  по метода на Bill Wiilliams

Графика на индекса от БФБ SOFIX  по метода на Bill Wiilliams

Графика на индекса от БФБ SOFIX  по метода на Bill Wiilliams
Коментари
Само регистрираните могат да коментират!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Очaкаваме вашето мнение, препоръки и предложения за този сайт!
Забравена парола

Реклама

Заповядайте в новооткритото студио за масажи Wonder Spa!
Предлагаме на вашето внимание комплекс от: класически, медицински и антицелулитен (за дамите) масажи, съчетания с аромотерапия, медотерапия и релаксиращи техники, масаж на ходила.
Провежда курсове за масажисти (диплома легализирана от МОН).
Стара Загора, Дом на строителя етаж 11.
Людмил Лазаров 0898566138
Ако желаете да рекламирате на този сайт моля пишете ни на адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
уеб дизайн : beweb.bg хостинг от : vhod2.com