покажи или скрий панела с менютопокажи/скрий
Начало
Стратегии за инвестиране в акции и други ценни книжа

Целта на този сайт е да бъдат създадени печеливши стратегии за инвестиции в ценни книжа, валута и други инструменти на финансовите пазари. Стратегията представлява съвкупност от условия, при изпълнението, на които една сделка се открива и съответно условията, при изпълнението, на които същата сделка се закрива. Печеливши са тези стратегии, които помагат на инвеститорите да сключват сделки в най-подходящия момент на най-добрата цена.
Стратегията на инвестиране се използва за съставяне на алгоритъма в търговските системи на инвеститорите. Това е особено важно в случаите, когато се използват автоматизирани търговски системи, в основата на които стоят програми наречени още програмни "Експерти".

НОВО НА САЙТА!

Разгледайте най-новата разработка на стратегия за инвестиране наречена „ Глобален Елиът Тренд” . Тя е едно особено схващане на автора за приложение на цифровите технологии в инструментариума на Техническия анализ. За предимствата на тази стратегия, както и редица похвални слова прочетете на страница Основна идея за създаване на индикатора „Базова линия”.   За недостатъците на тази стратегия се надяваме скоро да научим от нашите читатели. Другата новост на сайта е, че нашето търпение БФБ да стане по-ликвидна вече се изчерпва и затова насочваме вниманието си към международните финансови пазари.


Много специалисти полагат значителни усилия, за да изследват закономерностите в промяната на цените на финансовите пазари. Тези закономерности се използват за създаване на печеливши стратегии, които помагат на инвеститорите успешно да търгуват и да управляват капиталите си, вложени на фондовите, валутни и стокови борси. Някои от стратегиите са много сложни, но има и oпростени, които дават сравнително добри резултати. В този смисъл можете да разгледате нашата стратегия TwoEMAandMACD,  с която управляваме Виртуалния инвестиционен портфейл  в секция <<Стратегии . Тази стратегия не е нито най-модерната нито най-печелившата. Нейното предимство е, че тя отразява класическото схващане за движението на цените на финансовите пазари и може да служи като отправна точка за всички инвеститори с малък опит, които желаят самостоятелно да управляват своя портфейл. Нейната опростена структура я прави лесно разбираема по отношение регистрацията  на сигналита за покупка и продажба. Не напразно тя е заложена като система по подразбиране в редица сайтове за технически анализ включително и finance.yahoo.com.
Инвестициите в акции и други ценни книжа е широко разпространена дейност в страните с пазарна икономика, поради факта, че те носят значителен доход върху вложените средства. Високият доход се получава за сметка на високия риск, който съществува при тези инвестиции. Рискът се състои в това, че цените могат внезапно да се променят в посока различна от очакваната. Поради тази причина инвеститорите използват различни стратегии за да управляват и намалят риска, когато търгуват с акции, а едновременно с това да получат и високи печалби.
Надяваме се, че потребителите ще намерят в този сайт достатъчно информация как би изглеждала една стратегия за инвестиране в ценни книжа и как те биха могли да изградят собствена такава.
Добрите стратегии успешно изпълняват основното правило на борсовата търговия: ”Купувай евтино – продавай скъпо” и по този начин дават възможност на инвеститора, който я прилага да реализира максимално високи доходи. Това на практика става, когато търговската система, реализираща съответната стратегия излъчва валидни сигнали за покупка и продажба. Най-общо казано в търговските системи има вградени технически индикатори, които изчисляват определени линии по предварително зададени математически формули, а стратегията дефинира условията при които взаимното разположение и пресичането на тези линии представлява сигнал за откриване или закриване на една търговска позиция.
В момента има създадени множество такива индикатори от различни учени със специфично приложение. Техническия анализ ни помага да съчетаем няколко от тези индикатора за да създадем печеливша стратегия. По този начин ние ще сведем търговската си дейност до формулирането на само няколко напълно прагматични и лесни за изпълнени правила, които ни позволяват успешно да търгуваме на фондовата борса. Само ще отбележим, че вече има разработени достатъчно добри софтуерни продукти, които автоматично изчисляват различните технически индикатори, определят сигнали за покупка и продажба и даже имат модули за тестване и настройка на използваните индикатори. Напоследък се забелязва, че Българска фондова борса става все по-ликвидна и ще се опитаме да насочим нашите анализи към някои по-интересни дружества, търгувани на нея.
На този сайт е предоставена различна информация, която ще улесни читателите:
1. Как да  използват техническите индикатори за да получат валидни сигнали за покупка и продажба и как да настройват и оптимизират тези индикатори с оглед извличане на максимална печалба.
2. Как може да се свали, инсталира и използва програмата „Meta Trader 4”.
3. В секция <<Помагала има различни статии, които ще запознаят читателите с основните принципи на Техническия анализ и част от класическите индикатори прилагани за анализ на движението на цените.
4. В секция <<Графики има приложени технически анализи на няколко дружества, които могат да бъдат обединени в портфолио.
5. Данни с файлове, които могат да бъдат свалени и импортирани в програмата „Meta Trader 4” ще намерите в секция <<Данни.
6. Пример и указание за съставяне на собствен инвестиционен портфейла ще намерите в
Избор на дружества за формиране на инвестиционен портфейл.
7. Както и друга информация, която непрекъснато ще се допълва.

Моля, следете страниците на нашия сайт винаги, когато Ви е удобно, защото наличната информация непрекъснато ще се обновява и актуализира, а същевременно ще се добавя и нова информация, според времето и възможностите, с които разполагаме!

ta.vhod2.com

Коментари
Само регистрираните могат да коментират!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Очaкаваме вашето мнение, препоръки и предложения за този сайт!
Забравена парола

Реклама

Заповядайте в новооткритото студио за масажи Wonder Spa!
Предлагаме на вашето внимание комплекс от: класически, медицински и антицелулитен (за дамите) масажи, съчетания с аромотерапия, медотерапия и релаксиращи техники, масаж на ходила.
Провежда курсове за масажисти (диплома легализирана от МОН).
Стара Загора, Дом на строителя етаж 11.
Людмил Лазаров 0898566138
Ако желаете да рекламирате на този сайт моля пишете ни на адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
уеб дизайн : beweb.bg хостинг от : vhod2.com